Login

2. Fierul

E-mail Print PDF

2. Fierul din apa se masoara in mg/l . Cantitatea totala de fier si tipul sau tipurile acestuia se determina prin analiza chimica . Cele 4 tipuri de fier prezente in apa sunt:

Feros ( apa limpede )
Feric ( apa rosiatica )
Fier legat bacteriologic si organic
Fier legat coloidal si anorganic ( feros si feric )

Apa poate contine unul sau mai multe din cele 4 tipuri de fier si orice combinatie a acestora . Cand folositi un dedurizator pentru a elimina Fe2+ din apa , adaugati 5 °G la duritatea apei , pentru fiecare miligram la litru (mg/l ) de Fe2+ .
Tipurile feric ( apa rosiatica ) si legate bacterial si organic nu sunt solubile.

Tipurile legate coloidal si anorganic , sub forma ferica sau feroasa , nu vor putea fi filtrate sau schimbate . Dedurizatorul nu va elimina fierul legat coloidal .


You are here:
Tratarea apei - Promotie
Follow Us